Blauw Boven - Healthcare
Stacks Image 35
We hebben de afgelopen jaren in samenwerking met verschillende medische instellingen een goed inzicht gekregen in de behoeftes van de organisaties en de medewerkers.

In de gezondheidszorg werken bijzondere mensen; Mensen die graag willen zorgen voor andere mensen. Wij willen ze graag helpen dit nog veiliger te doen.

Veiligheid creëren we samen, in alle lagen van de organisatie. Alleen dan kan er sprake zijn van een echte veiligheidscultuur.


Naast het leveren van consultancy kunnen we binnen de gezondheidszorg direct aan de slag met het ontwikkelen van 'niet-technische competenties' oftewel de 'NOTECHS'. We hebben het dan onder andere over de volgende aandachtsgebieden:

  • Communicatie
  • Leiderschap
  • Threat & Error Management
  • Werken binnen teams (dynamische teams)
  • Procedure afhandeling/ Werkmethodieken
  • Situatiebewustzijn
Stacks Image 51
Veel ziekenhuizen hebben een initieel CRM ontwikkelingsprogramma doorlopen waarbij medewerkers kennis hebben kunnen maken met de terminologieën en de mogelijkheden van simulatie trainingen. Het heeft vaak echter niet geleid tot een waarneembare of meetbare verandering van gedrag op de werkvloer. Welke behoeftes hebben jullie teams en waar liggen de grootste veiligheidsrisico's? Ontwikkelingen op niet technische vaardigheden dragen bij aan de veiligheid, efficiëntie en motivatie van medewerkers en daarmee aan de veiligheidscultuur.
Er zijn veel overeenkomsten tussen de gezondheidszorg en de luchtvaart en tegelijk zijn er ook veel verschillen.
Marc Lathouwers
We bieden een gevarieerd ontwikkel programma aan, bestaande uit digitale leermiddelen, workshops en begeleiding of ondersteuning op de werkvloer, eventueel ondersteund met simulaties.
Geen volle dagen training in een klaslokaal, maar zo veel mogelijk ontwikkelen tijdens reguliere werkzaamheden. We kunnen hiertoe uw eigen trainers opleiden of u kunt gebruik maken van onze trainers, de keuze is aan u.
Stacks Image 28